Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zac Efron

herec, zpěvák, tanečník

Datum narození: 18.10.1987 

Místo narození: San Luis Obispo, Kalifornie, USA 

Znamení: Váhy

 

Americký herec- Zac Efron se narodil v San Luis, Obispo v Californii, 18.října 1987. Rodiče jsou David Efron a Starla Baskett. Když mu bylo 11 let jeho rodiče si všimli jeho schopností ve zpěvu a tak Zac začal brát lekce zpěvu a poprvé si zahrál v muzikálu: Gypsy. Dostal role v hrách Peter Pan, The Music Man, Mame, Little Shop of Horrors.

Na střední škole si všimla jeho potenciálu učitelka dramatických umění a kontaktovala svého přítele filmového agenta, tak Zac začal hostovat v několika seriálových rolích a to ho pilotovalo do televize. V roce 2002 si Zac zahrál v Kriminálce Miami, kde ztvárnil postavu která byla obviněna z vraždy svého účetního. V letech 2004-2005 ztvárnil roli Camerona Bale v seriálu od WB Summerlad (mimochodem tady hrál i Jesse McCartney).

Za roli ve filmu Miracle Run (2004) dostal pochvalu kritiků. Dalším filmem byl DerbyStallion (2005), který měl problém najít distributora a přišel do kin až v prosinci 2006. V roce 2006 hrál také v mega hitu High School Musical (HSM), který vidělo přes 38 milionů diváků v USA. Hodně lidí bylo zmateno jeho zpěvem v HSM. Zac Efron nemohl uzpívat vyšší tony a tak některé songy byli smíšené s hlasem zpěváka Audrew Seeley. Ve druhém pokračování zpívá už "pouze" on sám.Objevil se také v roli Linka Larkina ve velkorozpočtovém muzikálu Hairspray. Zahrál si také v seriálech Námořní vyšetřovací služda a Pohotovost.

 

Filmografie:
2008  Muzikál ze střední 3 (High School Musical 3: Senior Year)    ...Troy Bolton
2007  Muzikál ze střední 2 (High School Musical 2)    ...Troy Bolton
2007  Hairspray (Hairspray)    ...Link Larkin
2006  High School Musical (High School Musical)    ...Troy Bolton
2005  Vítězný hřebec (The Derby Stallion)    ...Patrick McCardle
2004  Miracle Run   ...Steven Morgan
2003  Big Wide World of Carl Laemke, The   ...Pete Laemke

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zac Efron

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< listopad / 2018 >>